Contoh Teks MC Bahasa Sunda Singkat Pendek Terbaru 2023

Banyak sekali orang yang mencari tahu mengenai teks MC (Master Of Ceremony) dalam sebuah acara. Tentunya acara akan berajalan dengan lancar kalau memiliki MC yang mengatur jalannya acara tersebut. Nah untuk itu kamu bisa langsung saja menyimak beberapa contoh teks MC bahasa Sunda yang bisa kamu temukan disini.

Menjadi seorang MC adalah salah satu hal yang memerlukan pengetahuan yang sangat luas dan juga memiliki intelektual yang baik. Nah kalau kamu ingin menjadi seorang pembawa acara harus bisa melakukan kegiatan persiapan sebelum memulainya.

Kalau begitu untuk kamu yang ingin menjadi MC dan menggunakan bahasa Sunda. Kamu bisa langsung saja menyimak pembahasan dalam artikel ayovaksindinkeskdi.id. Karena kami akan memberikan kamu beberapa contoh teks MC yang dibutuhkan.

Contoh-Contoh Teks MC Bahasa Sunda Singkat

Menjadi seorang MC tentunya kamu membutuhkan banyak sekali persiapannya. Apalagi untuk menjadi MC pada acara yang sangat formal seperti lamaran atau nikahan. Kamu harus bisa memahami apa saja yang perlu dipersiapkan saat akan menjadi MC dan lain sebagainya.

Harus banyak pengetahuan dan juga kamu perlu memiliki intelektual yang sangat baik untuk menjadi seorang MC. Terkadang kamu akan membawakan acara dengan beragam bahasa sesuai permintaan sang pemilik acara. Nah kalau misalnya kamu mendapatkan tugas untuk MC menggunakan bahasa daerah.

Jangan bingung lagi, sekarang ini sudah banyak sekali teks-teks MC yang bisa kamu dapatkan dari dalam internet. Makanya kamu sudah bisa mengetahui apapun melalui internet pada zaman sekarang ini. Seperti saat ini kami akan menyediakan teks MC menggunakan bahasa daerah.

Tetapi pada saat ini kami akan memberikan kamu beberapa Contoh Teks MC Bahasa Sunda yang bisa kamu gunakan. Kamu bisa menggunakan teks yang ada dibawah ini sesuai dengan keperluan. Pokoknya teks ini sudah siap untuk digunakan dan bisa langsung kamu pakai.

Ada beberapa contoh teks yang siap untuk kamu gunakan seperti MC pada acara lamaran, 17 agustusan bahkan kamu bisa menemukan teks MC pada acara buka bersama. Kalau begitu langsung dilihat beberapa teksnya dibawah ini untuk para pembaca setia artikel ini.

Teks MC Bahasa Sunda Lamaran Pendek

contoh-teks-mc-bahasa-sunda

Assalamu’alaikum warohmatullohi wabarokatuh

Ka nu ku simkuring dipikahormat, para sepuh sareng kulawargi ti kulawargi………..jeung………..

Wilujeng sumping di akad nikah………..jeung………..

Puji sinareng sukur urang panjatkeun ka hadirat Allah Subhanahu wa ta’ala lantaran limpahan rahmat-Na urang tiasa riung mungpulung dina acara anu bingah ieu. .

Kahiji, bubuka.

Kadua, wilujeng sumping ku ……….

Katilu, wilujeng sumping ti kulawarga calon mertua.

Kaopat, tukeur cingcin.

Kalima, nyandak gambar.

Kagenep, panutup.

Contoh Teks MC Bahasa Sunda Buka Bersama

contoh-teks-mc-bahasa-sunda

Assalamu’alaikum, mugia aya rahmat sareng barokahna..

Bismillaahirrahmaanirrahim,

(Salam Pembukaan)

Anu abdi hormati Pak (……)

Urang hormati Bp (…….)

Anu kami hormati Pak (…….)

Kami hormat ka Panitia Iftar sareng para tamu undangan anu bingah (…….)

Puji sinareng syukur urang panjatkeun ka hadirat Allah SWT. atas limpahan Rahmat, Taufiq, Hidayah sareng Inayyah ka urang sadaya dugi ka dinten ieu urang tiasa riung mungpulung dina ieu acara buka puasa dina dinten anu ka 2… Ramadhan 1444 H, Insya Allah acara buka puasa ieu salawasna dilaksanakeun pikeun ngajalin silaturahmi. Mugia Allah SWT maparin kalancaran dugi ka réngséna runtuyan acara dinten ieu. Amin Yaa Rabbal Alamin… Mugia silaturahmi urang dinten ieu aya mangpaatna di dunya sareng di akherat.

Sholawat sinareng salam mugia tetep dilimpahkeun ka jungjunan urang Nabi Muhammad SAW anu salawasna urang ngarepkeun syafaatna dina Yaumil Qiyamah (Amiin).

Saterasna sim kuring atas nami panata acara anu ngawakilan sakumna Panitia Buka Puasa, sim kuring ngahaturkeun nuhun anu saluhur-luhurna ka sadaya hadirin, anu antusias ngaluuhan ieu acara.

Salajengna, urang bakal maca agenda dinten ieu. Jadwal acara nyaéta kieu:

1. Bubuka

Hayu urang buka acara dinten ieu ku maos Basmalah sasarengan (Bismillahirohmanirohim)

Mudah-mudahan ku maos Basmalah tadi, urang tiasa ngalangkungan ieu program kalayan lancar sareng masihan mangpaat anu ageung pikeun urang sadayana, Amin.

2. Pembacaan ayat-ayat suci Al-Qur’an sareng saritilawah ku (……) sareng (……) Ka Bp (…………)

3. Sambutan ti Bapak ………..Hatur nuhun Bapak ……….. sim kuring ngajak

4. Salam ti (…………..) Hatur nuhun Kang (………………………………..)??

5. Tausyiah (anu insya Allah didugikeun ku pa Ustadz …..) Ka Pa Ustadz (……………..) simkuring ngajak.

6. Go bareng

7. Sholat berjamaah

8. Panutup

(Akhir Acara)

Dina ahir acara nyaeta BUKA PUASA BERSAMA-SAMA sareng sadaya Penutup/Sholat Maghrib berjamaah dipingpin ku Bpk. ……………………

(kanggo hadirin, wilujeng sumping di rohangan banquet anu parantos disayagikeun)

Hatur nuhun sateuacanna ka Bapak : …………………………. Anu bade nutup ieu acara

Sarta teu hilap simkuring saparakanca ngawakilan sadaya panitia sareng sadaya pihak anu ngarojong kana kalancaran ieu acara, nyuhunkeun dihapunten upami aya kecap-kecap anu lepat atanapi henteu nyenangkeun manah Hadzirin walhadzirat, mugia ieu acara aya mangpaatna dina nanjeurkeun ukhuwah. antara mahasiswa jeung sakumna dosen.

Wabillahi taufik wal hidayah wassalamu alaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Teks MC Bahasa Sunda Acara 17 Agustusan

contoh-teks-mc-bahasa-sunda

Assalamu’alaikum Wr. Wb. Wilujeng enjing sareng wilujeng sumping kanggo urang sadayana. Om swastiastu.

Kang Lurah anu dihormat… dibarengan ku jajaran.

Anu ku simkuring dipihormat, Bapak Ketua Karang Taruna…

Bapak-bapak, ibu-ibu,

Puji sinareng sukur urang panjatkeun ka hadirat Allah SWT, Gusti Nu Maha Suci, margi mung kalayan izin-Na simkuring saparakanca tiasa ngaluuhan mieling Hari Kamerdikaan Republik Indonesia, kaping 17 Agustus ieu.

Hatur nuhun ka hadirin anu parantos ngaluuhan uleman ti simkuring.

Para hadirin, ijinkeun abdi… anu ngabimbing acara ieu, baca agendana kieu:

1. Bubuka

2. Bacaan Doa

3. Nembangkeun lagu Indonesia Raya

4. Sambutan Ketua Panitia sareng Sambutan Kapala Lurah

5. Pengumuman pemenang kontes sareng pembagian hadiah

6. Panutup

(Memulai Acara)

Acara anu kahiji, nyaeta bubuka, hayu urang sasarengan muka acara ieu ku maos basmalah, bismillahirrohmanirrohim.

Para hadirin, sateuacan urang ngaléngkah ka sési salajengna, hayu urang panjatkeun puji sinareng sukur ka Allah SWT, anu baris dipingpin ku …

Salajengna, nembangkeun lagu Indonesia Raya, hadirin mangga ngadegdeg.

Hatur nuhun, nona sareng gentlemen, mangga linggih deui.

Program katilu nyaéta pidato.

Biantara kahiji baris ditepikeun ku pupuhu panitia. Wilujeng sumping … biantara.

Hatur nuhun, simkuring dugikeun ka panitia. Wilujeng sumping

Salajengna ti Pak Lurah. Wilujeng sumping ka Pak Lurah.

Éta wilujeng sumping. Lurah….mugi-mugi urang tiasa ngalaksanakeun amanat sareng pituduh anu ditepikeun ku Lurah dina biantarana tadi.

Para hadirin anu dipikahormat, simkuring saparakanca parantos dugi ka acara panggih, nyaeta pemotongan tumpeng ku lurah….. Kumargi kitu simkuring saparakanca ngahaturkeun wilujeng sumping ka lurah.

Bapak-bapak, tos waktosna aya acara hiburan anu bade dipagelarkeun ku adi-adi anu dipingpin ku Karang Taruna ……

Ku sabab kitu, urang sapinuhna ninggalkeun acara pikeun pituduh program lomba…… Masihan babak badag keprok ka anjeun…

Hadirin anu dipikahormat, ahirna simkuring saparakanca dugi ka rengse acara HUT RI di kampung… Hatur nuhun kana kasumpinganana sareng partisipasina.

Ngawakilan sakumna panitia penyelenggara, nyuhunkeun dihapunten upami aya hal-hal ti simkuring anu kirang merenah. Hatur nuhun. Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Contoh Teks Pidato Bahasa Sunda Acara Perpisahan Sekolah

Contoh-Teks-Pidato-Bahasa-Sunda-Acara-Perpisahan-Sekolah

(Salam pembuka menurut agama masing-masing)

Bismillahirrohmairrohim…

Dear Bapak/Ibu Kepala Sekolah…

Dear Guru wali kelas 7, 8 jeung 9

Déwan guru jeung bapa/ibu wali murid

Dina kasempetan anu gumbira ieu hayu urang panjatkeun puji sinareng sukur ka hadirat Allah SWT, anu parantos maparin ni’mat sareng ni’mat-Na, sahingga dinten ieu urang tiasa riung mungpulung dina acara perpisahan siswa SMP…

Sholawat sinareng salam mugia salamina dilungsurkeun ka jungjunan alam Nabi Muhammad SAW. Ka kulawargina, para sohabat sareng kaum muslimin anu salawasna jumeneng dina ngalaksanakeun syariat Islam dugi ka akhir jaman.

Hadirin anu dimulyakeun ku Alloh, keparengkeun sim kuring salaku pembawa acara ngaos dina acara enjing ieu.

1. Bubuka

2. Wilujeng sumping

3. Prosesi ngaleupaskeun

4. Hiburan

5. Panutup

(Memulai Acara)

Para hadirin, pikeun ngamimitian acara, hayu urang buka ieu acara ku maos basmallah sasarengan.

Bapak-bapak anu dirahmati ku Allah, acara salajengna nyaeta wilujeng sumping.

Biantara kahiji baris ditepikeun ku… salaku ketua panitia. Wilujeng sumping ka anjeunna.

Saterasna salam pangwanoh ti para wisudawan… wilujeng sumping.

Hatur nuhun kuring nyebutkeun. Biantara saterasna bade didugikeun ku kapala SMP… ka anjeuna.

Hatur nuhun kuring nyebutkeun. Ibu-ibu sareng bapa-bapa. Ayeuna urang lebet kana acara poko, nyaeta prosesi wisuda siswa kelas 9 SMP…. anu di bimbing ku wali kelas 9. Sampurasun.

Para hadirin, ieu program anu ku simkuring diantos-antos, nyaeta program hiburan anu baris ngahibur kasadayana ku pintonan ti para siswa SMP…

Para hadirin anu parantos dugi ka ahir acara, nyaeta panutup, hayu urang tutup acara perpisahan siswa SMP… ku ngucap hamdalah.

Hadirin, acara demi acara yang telah kami lalui bersama. Mudah-mudahan naon-naon anu urang lalui ditampi ku Allah swt. Salaku panata acara, sim kuring ngahaturkeun nuhun kana perhatosanana. Sareng nyuhunkeun dihapunten upami aya hal-hal atanapi kecap-kecap anu kirang pikaresepeun ka hadirin.

hatur nuhun, wabillahi taufiq wal hidayah,

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Hal Yang Harus Diperhatikan Agar Menjadi Seorang MC Yang Baik Dan Juga Benar

Hal-Yang-Harus-Diperhatikan-Agar-Menjadi-Seorang-MC-Yang-Baik-Dan-Juga-Benar

Seperti yang sudah kamu ketahui MC atau kepanjangannya Master Of Ceremony merupakan salah satu orang yang mengatur jalannya acara. Dan kamu sudah melihat beberapa contoh teks mc diatas kamu pasti ingin menjadi seoarang MC dan ingin menjadi MC yang baik dan juga benar.

Kamu harus paham sekali mengenai faktor-faktor yang bisa kamu lakukan saat sedang menjadi pembawa acara. Nah untuk kamu yang belum mengetahui beberapa hal yang harus kamu perhatikan untuk menjadi seorang MC yang baik. Kamu bisa langsung saja menyimak beberapa faktor yang akan kami berikan untuk menjadi MC dibawah sini.

  • Harus melafalkan setiap kalimatnya dengan jelas dan juga benar.
  • Perlu memerhatikan pilihan kata atau diksi dengan baik.
  • Biasakan menggunakan kalimat yang efektif agar para tamu yang hadir paham.
  • Menggunakan tenpa, nada dan juga intonasi berbicara yang tepat.
  • Bisa bersikap dengan tenang.
  • Harus menjadi MC yang cepat tanggap, mampu melakukan improvisasi dan juga inisiatif.
  • Usahakan untuk tidak emosional.
  • Terakhir kamu harus bisa tampil dengan membawa kesan yang baik.

Baca Artikel Lainnya Juga :

Originally posted 2023-01-20 22:59:39.